Voormalig brownfield Blue Gate Antwerp krijgt nieuw bedrijfsverzamelgebouw

Vastgoedontwikkelaar Bopro Sustainable Developments 21 (BSD 21) en de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV hebben een vennootschap opgericht voor de bouw van een gestapeld stadsondersteunend bedrijfsverzamelgebouw van 80.000 m².

Trefwoorden: #bedrijventerrein, #Blue Gate, #brownfield, #circulair, #duurzaam

Lees verder

Nieuws

( Foto: PMV )

ENGINEERINGNET.BE - De pas opgerichte vennootschap BGA Terminal North gaat een bedrijvengebouw oprichten, een investering van 100 miljoen euro, dat op huurbasis plaats biedt aan logistieke bedrijven of kennisintensieve productie-ondernemingen.

Daarnaast biedt het ook ruimte voor onderzoek & ontwikkeling en biedt het de verschillende bedrijven de kans om met elkaar in contact te komen.

Scale-ups uit incubatoren zoals BlueChem en BlueApp krijgen met het gebouw de kans om ruimte te huren zodat ze verder kunnen groeien op de site zonder de focus op hun activiteit te verliezen.

BSD21 en PMV hebben op basis van een onderzoek de vraag in de markt bestudeerd en heeft reeds met een 30-tal geïnteresseerde partijen gesproken. Samen met nog aan te stellen makelaars zullen vooral bedrijvenclusters, actief in dezelfde niche zoals water(technologie), agrotechnologie, chemie ..., aangetrokken worden.

Terminal North zal twee verdiepingen tellen. Zo’n ‘gestapeld’ bedrijfsgebouw is relatief zeldzaam in ons land. Het gebouw wordt een toonbeeld van duurzaamheid, waarbij de focus ligt op CO2 neutraliteit en circulariteit.

Na de oprichting van de vennootschap wordt nu werk gemaakt van de omgevingsvergunning. Parallel worden voor de verschillende loten aanbestedingstrajecten opgezet. De hoop is er om tegen het eind van het jaar te kunnen beginnen bouwen.