Upcell Alliance gaat voor sterkere Europese batterijproductie

Upcell Alliance, een non-profitorganisatie die samenwerking en innovatie stimuleert binnen de Europese waardeketen van batterijen en de autonomie van de regio wil versterken, heeft het aantal leden uit de onderzoek- en industriebranche verdubbeld.

Trefwoorden: #batterij, #Europa, #productie

Lees verder

Nieuws

( Foto: pitinan - 123RF )

ENGINEERINGNET.BE - De alliantie die, in november 2022 is opgericht, is in slechts zes maanden tijd snel uitgebreid van 38 naar 75 leden. De ambitie is om dit aantal te laten stijgen naar 180 leden tegen het einde van het jaar.

Terwijl Europa probeert de industriële sector nieuw leven in te blazen, investeren regeringen over het hele continent fors om nieuwe industrieën aan te trekken en om wereldwijd hun concurrentiepositie te versterken.

Deze investeringen uit zowel publieke als private bronnen vormen een veelbelovende kans voor Europese economische groei en duiden op een mogelijke heropleving van de industriële sector in de regio.

Om deze kans te grijpen, bekrachtigt de alliantie haar leden om samen te werken om innovatieve technologieën te ontwikkelen die voldoen aan de Europese milieunormen.

Bovendien begeleidt en ondersteunt Upcell Alliance regeringen actief bij het hosten van projecten en het financieren van in Europa gemaakte oplossingen.

De alliantie wil zich tegen 2030 hebben ontwikkeld als het referentiekader van het industriële ecosysteem voor Europese ontwikkelaars van elektrische batterijen. Het heeft tevens een ambitieus doel gesteld om jaarlijks 40 projecten te realiseren.