Nieuwe KUL spin-off EFFEX haalt 1,6 miljoen euro startkapitaal op

Een doorbraak in het domein van ‘Design of Experiments’ leidde tot de oprichting van EFFEX. Het bedrijf brengt een softwareoplossing op de markt voor innoverende bedrijven die efficiënt hun producten of processen willen verbeteren.

Trefwoorden: #CEO, #Dewi Van De Vyver, #KU Leuven, #software

Lees verder

Nieuws

( Foto: Wikimedia Commons )

ENGINEERINGNET.BE - Postdoctoraal onderzoeker José Núñez Ares en professor Peter Goos van het Departement Biosystemen van KU Leuven ontwikkelden OMARS, een nieuwe software om aan Design of Experiments (DoE) te doen waardoor met een beperkt aantal testen de invloed van verschillende parameters op het eindproduct of proces kunnen worden bepaald.

De software combineert alle stappen van DoE in één tool die bedrijven, van bij het begin tot implementatie en communicatie, begeleidt om hun processen te optimaliseren.

Via EFFEX brengen ze hun innovatie nu naar de markt, daarin ondersteund door KU Leuven Research & Development, de technologietransferdienst van KU Leuven. De spin-off haalde zopas 1,6 miljoen euro aan startkapitaal op, samengebracht door Volta Ventures, het Flanders Future Techfund en het Gemma Frisius Fonds van KU Leuven.

De spin-off zal dit kapitaal de komende twee jaar in de eerste plaats gebruiken om zijn software verder uit te bouwen. Daarnaast wordt het aangewend om klanten te bereiken in de farmaceutische sector en in de chemie.

Dewi Van De Vyver (foto), CEO van EFFEX: “Nieuwe medicijnontwikkeling, duurzame chemie, voeding, energie, productie... Kortom, elke industrie waarbinnen statistici of projectmanagers willen ontdekken hoe verschillende parameters zich ten opzichte van elkaar gedragen, halen voordeel uit onze technologie.”