VIVES verkent 5G-mogelijkheden in samenwerking met Proximus

Deze samenwerking is een voorbeeld van hoe VIVES altijd op de hoogte wil blijven van de nieuwste technologische ontwikkelingen. De mogelijkheden van 5G worden verkend in diverse sectoren, waaronder enkele industriële toepassingen.

Trefwoorden: #5G, #5G, #drone, #Internet of Things, #machinebouw, #Proximus

Lees verder

Techniek

( Foto: Hogeschool VIVES )

ENGINEERINGNET.BE - Gedurende minimaal 3 jaar zal samengewerkt worden op gebieden als industrie 4.0, luchtvaart, voertuignetwerken en zorg.

Daarnaast zullen ook samenwerkingen aangegaan worden op het gebied van smart sensorennetwerken, veiligheid, klimatisering en energie, ontwerp- en productietechnologie en zelfs waterstof. Voor Hogeschool VIVES is dat van groot belang voor hun opleidingen, waaronder de unieke luchtvaartopleidingen met het Vlaams Luchtvaartopleidingscentrum (VLOC) als uitvalsbasis.

Op het gebied van machinebouw & mechatronica speelt de Internet of Things Incubator een belangrijke rol door innovatieve kennis te bieden op het gebied van digitalisering, robotisering en automatisering. Hierdoor kan de kenniskloof gedicht worden en kan de industrie vooruit geholpen worden.

De samenwerking zal ook de ontbrekende kennis over dronetechnologie aanpakken, zoals point-to-point drone transport van waardevolle goederen in de medische sector. De hogeschool heeft al lopende onderzoeksprojecten op dit gebied en met de inzet van 5G-technologie zal deze ontwikkeling alleen maar versneld en versterkt worden.

En tenslotte zal bekeken worden hoe 5G kan bijdragen aan het oplossen van uitdagingen in de zorgsector, zoals zorg op afstand, gespecialiseerde zorg en snelle technologische ontwikkelingen, wordt ook onderzocht door deze samenwerking.