• 23/05/2012

Clusta presenteert Het Metaalboekje

‘Het Metaalboekje, een hedendaagse kijk op vorm geven aan metaal’ geeft informatie over meer dan 50 metalen, technologieën om ze te bewerken, interesante cases.

Trefwoorden: #clusta, #metaalboekje, #metaalbranche

Lees verder

Techniek

ENGINEERINGNET.BE -- Clusta, netwerkorganisatie in de metaalbranche, publiceerde een handige compilatie met praktische informatie over meer dan vijftig metalen, en technologieën om ze te bewerken; plus ook een aantal interesante cases.

In ‘Het Metaalboekje, een hedendaagse kijk op vorm geven aan metaal’ komen zaken aan bod als: is inox nu wel of niet magnetisch? Kan gegalvaniseerd staal gelast worden? Is het mogelijk aluminium met de laser te snijden? Kunnen platen mechanisch kops verbonden worden?

Op haar pad in de Vlaamse metaalsector ontdekte Clusta namelijk dat er nog heel wat hardnekkige vooroordelen en onwetendheden, fabeltjes en foute interpretaties de ronde doen.

Met de publicatie (108 pagina’s) wil Clusta de ‘blik’ van de sector verruimen. Ze heeft tot doel een bron van inspiratie te zijn om nieuwe mogelijkheden bij het ontwerpen in metaal te durven verkennen. Clusta meldt hierbij te kunnen fungeren als ‘helpdesk’.

Een exemplaar is verkrijgbaar bij Nadia.werkers@clusta.be, 09 280 93 41


(KV)