Meer dan 200.000 mensen leren werken met collaboratieve robots

Sinds 2016 biedt Universal Robots roboticaopleidingen aan geïnteresseerden in collaboratieve robots. Hun academy biedt gratis online opleidingen, maar beschikt wereldwijd ook over 119 trainingscentra op locatie en kregen meer dan 200.000 inschrijvingen.

Trefwoorden: #cobot, #opleiding, #programmeren, #robot

Lees verder

Opleiding

( Foto: Universal Robotics )

ENGINEERINGNET.BE - Vergeleken met andere industriële robots zijn cobots eenvoudiger te programmeren en te bedienen. Maar of iemand nu applicatie-engineer, robotica-expert of nieuweling op het gebied van robotica is, iedereen heeft baat bij het volgen van een degelijke training.

De 200.000 deelnemers komen uit meer dan 130 verschillende landen en hebben allemaal gratis online cursussen gevolgd of deelgenomen aan een virtuele of klassikale roboticaopleiding onder leiding van hoogopgeleide specialisten of een geautoriseerde trainingspartner.

Het trainingsaanbod wordt voortdurend geactualiseerd en academy heeft later dit jaar en in 2024 een aantal interessante aanvullingen op de planning staan. Dit omvat nieuwe UR20 e-learning, die klanten leert de nieuwste cobot in te stellen en te programmeren.

Nieuwe e-learning over risicobeoordeling, een leertraject voor palletiseren en een nieuwe en verbeterde simulator behoren ook tot de komende updates.