• 23/05/2012

SPX complementeert haar assortiment

Bij SPX kan u vanaf nu terecht voor pompen voor elke hygiënische toepassing en elke viscositeit.

Lees verder

Productnieuws

In productieomgevingen waar een uiterst hoge graad van hygiëne wordt nagestreefd, kan niet zomaar eender welke pomp worden ingezet. Want ook deze procesonderdelen dienen aan de gestelde normen te voldoen. Vandaar dat SPX precies voor deze sectoren meerdere specifieke pompen met talrijke opties in portefeuille heeft. Sinds kort heeft ze daar zelfs nog een nieuwe serie aan toegevoegd: de ‘TLP’ voor de OEM-markt.

SPX Flow Technology in België levert componenten, oplossingen en service aan een breed scala van industriëen, waaronder de voeding, dranken, chemie, biotechnologie, farmaceutica, cosmetica en gebouwentechnieken. Specifiek voor de markten die een hoge graad van hygiëne vereisen (zoals de voeding en farmaceutica) heeft de pompenspecialist verschillende types in gamma die op de meest uiteenlopende noden en behoeften inspelen.

Qua lobbenpompen zijn dat , de series ‘TopLobe’ en ‘Top Wing’ van het merk Johnson Pump. En qua hygiënische centrifugaal pompen, biedt ze al jarenlang met groot succes de ‘W+’ en ‘Puma+’ van het merk APV aan. Onlangs voegde ze daar nog een erg kostenefficiënte nieuwe reeks aan toe, de sanitaire Lobben pomp ‘TLP’, waarmee SPX Flow Technology zich specifiek op de OEM-markt richt.

De ‘TopWing’(Ultra -hygiënische Lobben pomp)
De ‘TopWing’ is de ultra-hygiënische Lobben pomp en is dan ook zowel SIP- als CIP reinigbaar. Met minder afschuifkrachten dan de standaard lobbenpompen kan deze uitvoering vloeistoffen met zachte of harde delen verpompen, en dit zonder productdegradatie. De ‘TopWing’ kan in moeilijke uitwendige condities worden ingezet dankzij haar waterbestendige tandwielkast uit RVS, met speciale dichtingen tegen water insijpeling en een ontluchter op de oliekamer met terugslagklepje en labyrint dichting.

De pomp beschikt over een zelf-drainerend lobbenhuis in verticale opstelling en zelf-drainerende as afdichtingen. Dankzij de ‘BiWing’ lobben kan media met zachte deeltjes (zoals fruit) met minimale beschadiging worden verpompt, terwijl multi-lobben voor een laag geluidsniveau bij hoge snelheid, weinig pulsaties voor laag-viskeuze vloeistoffen, een lage NPSHr en verminderd wrijvings- en energieverlies zorgen. De ‘TopWing’ weerstaat aan snelle temperatuurschommelingen en wisselende CIP/SIP-cycle. Ze is verkrijgbaar met diverse certificaten: debiet- en druktesten, EHEDG en 3-A, materialen (3.1, FDA, USP Class VI en AFO), oppervlakteruwheid, lassen, Electro polijsten, ATEX en ISO9001/14001.

De ‘TopLobe’(Standaard Lobbenpomp)
De ‘TopLobe’ is een roestvaststalen lobbenpomp met een hygiënisch design die als geen andere voor een snel en gemakkelijk onderhoud staat. Bovendien bevat ze minder dode ruimtes dan andere lobbenpompen, wat in een feilloze werking zonder productiestilstanden resulteert. De pompen karakteriseren zich daarnaast door een gelijkmatig debiet, het zacht verpompen van het product, de mogelijkheid tot drooglopen, een efficiënt verpompen en doseren, een laag geluidsniveau en EN-standaard asafdichtingen. De ‘TopLobe’ kan worden ingezet voor het verpompen van zowel laag- als hoogviskeuze producten en is beschikbaar met een debiet van 0,039 tot 3,496 dm3/omw (12 uitvoeringen).

Speciaal aan het design van de ‘TopLobe’ is de combinatie van een klassieke drievingerige rotor met evolvente bevestigingstanden met één loze tand, een asdichting met O-ringen en een opvulstuk op één plaats. De aansluitingen (waarvan een brede waaier van mogelijkheden bestaan) zijn gelast, wat voor een maximaal benutte inlaatopening zorgt. De asafdichtingen zijn vlak voor het sealdeksel gemonteerd, wat voor een snelle en gemakkelijke toegang tot de seals zorgt en tevens een gemakkelijke uitwisselbaarheid met ander types dichtingen toelaat.

En nu ook de ‘TLP’ (Lobben Pomp voor de OEM )
De nieuwe ‘TLP’-serie bestaat uit negen uitvoeringen met een slagvolume van 0,04 tot 3,45 ltr/omw. Het gaat om ‘low-cost’ sanitaire verdringerpompen die specifiek voor de OEM-markt zijn bestemd. In feite combineren ze het beste van de ‘TopLobe’ en ‘W+’, maar doordat er geen opties zijn, kan ze toch voor een erg interessante prijs worden aangeboden.

De ‘TLP’ is geschikt voor zowel laag- als hoog viskeuze producten en kenmerkt zich door een hoge robuustheid, gelijkmatig debiet, een zachte productbehandeling door de zeer geringe afschuifkrachten, geen intern rotorcontact, een grote energiezuinigheid, een dubbele as afdichting (mogelijkheid tot drooglopen), een vetgesmeerde lagering, procesflexibiliteit, een hygiënisch ontwerp, laag geluidsniveau en eenvoudig onderhoud. Standaard beschikken de pompen over een zelf drainerend pomphuis, een unieke rotorbevestiging en een pomphuis/voordeksel in RVS 316L.

De ‘W+’(Ultra hygiënische Centrifugaal pomp met Hoog Rendement)
In het gamma centrifugale pompen voor laagviskeuze producten bewijst de ‘W+’ al jaren zijn gedegenheid in talrijke toepassingen die een hoge hygiënegraad vereisen. Intussen omvat het assortiment 17 standaarduitvoeringen met drukken tot 15 bar (50 Hz) en debieten tot 725 m3/h. De ‘W+’ kenmerkt zich voornamelijk door haar erg hoog rendement, energie-efficiëntie, laag geluidsniveau en hoge hygiënegraad. Deze karakteristieken zijn te danken aan een uniek, gepatenteerde hydraulische ontwerp van de pomp.

Dit ontwerp uit zich in de unieke en gepatenteerde spiraal ‘volute’ die een directe transfer van de vloeistof van de inlaat naar de uitlaat verzekert, het geavanceerde design van de waaier, de verlengde uitlaat voor een vlotte transitie van de vloeistof in de leiding waardoor ook de turbulentie wordt gereduceerd en tenslotte de robuste uitvoering van het pomphuis teneinde bij hogere drukken de effiëntie te behouden. Tevens bevindt de veer, die de asafdichting in posite houdt, zich niet in het product en zorgt de positionering van de asafdichting voor een optimale koeling ervan.

Interessant is dat een asafdichting op enkele minuten kan worden vervangen en dat enkelvoudige asafdichtingen door dubbelvoudige uitvoeringen (en vice versa) kunnen worden omgewisseld. De ‘W+’ is verkrijgbaar met talrijke opties, zoals dubbele asafdichting, verwarmingsmantel, vast frame, kap over de motor met isolatiemateriaal (reduceert het geluid met 2 à 3DB), ...

Daarnaast zijn er ook diverse speciale uitvoeringen, zoals de ‘Wi+ Inducer’ (voor toepassingen met een lage NPSH beschikbaarheid), de ‘Ws+ Self-Priming’ (zelfaanzuigende uitvoering), de ‘W+ Multistage’ (voor differentiële drukken tot 15 bar en geschikt voor toepassingen met systeemdrukken tot 60 bar), de ‘Whp+ High Pressure’ (hoge druk versie), ‘Wa+ Aseptic (voor asceptische toepassingen) en verschillende uitvoeringen die specifiek tegemoet komen aan de vereisten van farmaceutische processen.

Belangrijk om te weten is dat binnenkort een ‘W+’ zal worden gelanceerd met een AP1 draineerventiel. In tegenstelling met de huidige centrifugaalpompen die een membraanventiel gebruiken, heeft deze versie geen dode zones meer, wat in de farmaceutische industrie een vereiste is.

De ‘Puma+’(Low Cost Centrifugaal pomp)
Sinds vier jaar is er ook de ‘Puma+’, het state-of-the art broertje van de ‘W+’. Deze reeks kenmerkt zich door een lage investeringskost, een erg betrouwbare werking en topprestaties qua hygiëne. Vandaag telt het assortiment drie standaarduitvoeringen voor opvoerhoogtes tot 7,8 bar (50 Hz), debieten tot 135 m3/h en systeemdrukken tot 16 bar. Daarnaast is ook een ‘PUMAi+’ verkrijgbaar (met inducer). Alle ‘PUMA(i)+’ pompen zijn verkrijgbaar met met een dubbele mechanische asafdichting.

Unieke service
Bij SPX Flow Technology in België kunt u niet alleen terecht voor hoogwaardige pompen en componenten aan een correcte prijs, een snelle en efficiënte naservice en een verregaande adviesverlening.
De firma biedt haar klanten ook nog een unieke service in de vorm van viscositeitsmetingen. Door middel van een rheometer wordt nagegaan hoe een vloeistof zich in de pomp gedraagt.
Op die manier kan het volledige leidingsysteem worden berekend in functie van de karakteristieken van het medium. Hierdoor is het mogelijk om de pomp met exact het juiste toerental en vermogen per toepassing te selecteren, wat voor de gebruiker vaak een groot verschil qua energieverbruik maakt.

Conclusie
Dit volledig pompen assortiment hoogwaardige pompen voor de hygiënische markt past volledig in het kader van het ’ONE STOP SHOPPING’ aanbod van SPX Flow Technology.


Meer informatie:
SPX - APV - Johnson Pump
Evenbroekveld 6 - B-9420 Erpe Mere
T.: +32 (0)53 60 27 80 / 15 - F.: +32 (0)53 60 27 99 / 59
info.be@spx.com - www.apv.com
johnson-pump.be@spx.com - www.johnson-pump.com/BE
www.spx.com

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
SPX



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.

Wenst u ook een nieuw product in de markt te zetten, uit te pakken met een succesverhaal bij een klant, te inviteren voor een cursus, seminarie of event?
Klik hier.