Bridgestone levert gerecycleerde banden aan teams World Solar Challenge

Bridgestone kondigt aan dat het de deelnemende teams in de Australische World Solar Challenge (BWSC) zal voorzien van banden die gemaakt zijn van 63% gerecycleerde en hernieuwbare materialen. De banden zijn op maat gemaakt.

Trefwoorden: #band, #Bridgestone, #gerecycleerd, #World Solar Challenge

Lees verder

Techniek

( Foto: Bridgestone )

ENGINEERINGNET.BE - Bridgestone ontwikkelde nieuwe banden voor de 2023 BWSC en gebruikte daarvoor Enliten, zijn nieuwe basistechnologie voor productdesign.

Deze bandenwerden speciaal ontworpen om de deelnemende teams te helpen om te gaan met de extreme omstandigheden tijdens de 3.000 km lange race, met onder meer een lage rolweerstand, slijtvastheid en gewicht.

Het bedrijf zal banden op maat van de behoeften van de teams leveren om de voordelen van de nieuwe technologie en de uitzonderlijke mogelijkheden van de banden aan te tonen.

De banden omvatten onder meer een band met een gerecycleerd en hernieuwbaar materiaalaandeel (MCN - materiaalcirculariteitsnummer) van 63%, een stevige verbetering ten opzichte van de ongeveer 30% uit de BWSC van 2019.

De gerecycleerde en hernieuwbare materialen die ingezet worden voor deze banden zijn onder andere gerecycleerde organische vezels, teruggewonnen carbon black, gerecycleerde rubberchemicaliën, gerecycleerde olie en verstevigingsmateriaal met gerecycleerd staal erin verwerkt.

Daarnaast kregen de banden voor de cruiser-categorie bijkomend nog rijstvliessilica en door pyrolyse van afgedankte banden teruggewonnen carbon black.