Kamp C wordt groter innovatielab voor duurzame bouw

Kamp C, provinciaal centrum voor duurzaamheid en innovatie in de bouw, verkocht de tweede verdieping van het circulaire kantoorgebouw ’t Centrum aan Provincie Antwerpen, waardoor er 300 m² bijkomende ruimte vrij komt voor ongeveer 7 extra bedrijven.

Trefwoorden: #bouw, #duurzaam, #innovatie, #Kamp C

Lees verder

Nieuws

( Foto: Kamp C - Jasmien Smets )

ENGINEERINGNET.BE - ’t Centrum, het eerste circulaire kantoorgebouw in Vlaanderen, opende in april 2022 de deuren. Sindsdien hebben 45 medewerkers van 6 bedrijven zich in het gebouw gehuisvest.

Over de gehele site van Kamp C zijn reeds 90 medewerkers uit 13 verschillende duurzame organisaties. Deze positieve resultaten en de groeiende noodzaak om de CO2-uitstoot en afval in de bouwsector te verkleinen, hebben de provincie Antwerpen aangemoedigd om te investeren in de uitbreiding van Kamp C.

Kathleen Helsen, gedeputeerde provincie Antwerpen en voorzitter van Kamp C: “Dankzij deze uitbreiding kunnen we start-ups en innovatieve bedrijven ondersteunen bij het ontwikkelen van duurzame oplossingen voor de bouwsector”.

Er werd een unieke omgeving gecreëerd waar duurzame bedrijven en jonge vernieuwers van over het hele land uit deze sector samenkomen. Naast de mogelijkheid om een kantoor te huren, kunnen start-ups en scale-ups hier heel wat ondersteuning vinden op vlak van kennis, netwerken of de aanwezigheid van demonstratie- en testzones voor hun ontwikkelingen.

Kamp C biedt als innovatielab diverse mogelijkheden voor bedrijven om zich hier te vestigen, van all-in tot naakte verhuur en flexibele formules. Met aanpasbare wanden en verplaatsbare deuren verlichting in ’t Centrum kunnen kantoren inkrimpen of uitbreiden naar de wensen en de groei van de huurder.

Een unieke plek, waar start-ups en gevestigde bedrijven uit de bouwwereld welkom zijn om deel uit te maken van een baanbrekende gemeenschap en bij te dragen aan de ontwikkeling van duurzame bouwoplossingen.