Genkse voetbaltempel wordt onderdeel van Open Thor Living Lab

KRC Genk, EnergyVille, Stad Genk en Thor Park ondertekenden een Letter of Intent waarmee de infrastructuur van KRC Genk officieel toetreedt tot het Open Thor Living Lab. De site en infrastructuur wordt zo een belangrijk onderdeel van het living lab.

Trefwoorden: #energie, #Genk, #living lab, #recuperatie, #restwarmte, #Thor

Lees verder

Nieuws

( Foto: EnergyVille )

ENGINEERINGNET.BE - Nieuwe technologieën en diensten om de energie- en klimaatcrisis aan te pakken, dienen alle kansen te krijgen om snel en efficiënt uitgerold te worden.

Om die groei mee mogelijk te maken en deze nieuwe technologieën uitgebreid in de praktijk te testen, richtten EnergyVille, Stad Genk en Thor Park in 2021 het Open Thor Living Lab op.

Dit labo fungeert als unieke testomgeving om nieuwe energieconcepten en -technologieën te testen en versneld op de markt te brengen. Op de site wordt ook een innovatief warmtenet, een gelijkstroomnet en een geavanceerd dataplatform uitgerold.

Allemaal met als doel optimaal gebruik te maken van de beschikbare energie en aan bedrijven een blijvende testomgeving voor de ontwikkeling van innovatieve technologieën en diensten aan te bieden.

Ook KRC Genk tekent vandaag mee in in het Open Thor Living Lab en wordt daarmee een belangrijke infrastructuurpartner van het living lab.

Zo zullen bijvoorbeeld de zonnepanelen op het dak van de EnergyVille-gebouwen in verbinding gebracht worden met de slimme laadinfrastructuur op en rond het Thor Park en KRC Genk.

Verder zal onderzocht worden hoe de thermische en elektrische energienoden en -overschotten van een voetbalstadion (denk aan veldverwarming in de winter, bierkoeling in de zomer, hoog elektriciteitsverbruik tijdens voetbalmatchen etc) optimaal kunnen geconnecteerd worden met die van de omliggende woonwijken en de Thor site.

Op die manier kan het Open Thor living lab met de KRC Genk site als relevante context dienen om verschillende innovatieve energiecombinaties en -technieken uit te testen.