• 24/05/2012

4.000.000 euro voor doctorandi industrie en landbouw

Waalse Gewest geeft 150.000 euro meer aan divers onderzoek, zoals recyclage van materialen, bodemsanering en ontwikkeling van nieuwe materialen.

Trefwoorden: #fnrs, #fria

Lees verder

research

ENGINEERINGNET.BE -- De Waalse Gewestregering heeft beslist 4.920.000 euro financiële steun te geven aan het FNRS (Fonds National de la Recherche Scientifique, dat zich focust op fundamenteel onderzoek); geld dat uiteindelijk moet terechtkomen bij FRIA (Fonds pour la formation à la Recherche dans l’Industrie et dans l’Agriculture).

Dat komt neer op 150.000 euro meer dan in 2011.

Wallonië verschaft sedert 12 jaar steun aan FRIA. Daarmee moeten beurzen worden gefinancierd in de sectoren industrie en landbouw.

De thema’s van het onderzoek zijn divers. Het gaat van recyclage van materialen, over bodemsanering en de ontwikkeling van nieuwe materialen, tot een beter inzicht in de werking van het centraal zenuwstelsel.

De beurzen worden toegekend aan mensen met een universitair diploma die carrière willen maken in de sectoren industrie en landbouw en die een doctoraatstitel willen behalen in een universitaire instelling in Wallonië of Brussel.


(KV) (foto : Rudi Demotte, minister-president van de Waalse regering)