AMOS leverde tweede telescoop aan Amerikaans observatorium

Onlangs leverde AMOS een gloednieuwe telescoop aan het Amerikaanse Magdalena Ridge Observatory. Deze telescoop, het tweede exemplaar in een serie van 10 telescopen, werd ontworpen en gebouwd in de Luikse productiefaciliteit.

Trefwoorden: #AMOS, #astronomie, #licht, #observeren, #telescoop

Lees verder

Nieuws

( Foto: © AMOS )

ENGINEERINGNET.BE - Deze telescoop werd in januari per boot en per vrachtwagen naar de Verenigde Staten vervoerd.

Het AMOS-team verzorgde de installatie en de klant, New Mexico Tech (NMT), nam de telescoop in juni officieel in gebruik na een reeks validatie- en prestatietests. Deze nieuwe telescoop vervoegt de eerste telescoop die het bedrijf enkele jaren geleden al leverde.

Het NMT bouwt momenteel hoogwaardige wetenschappelijke apparatuur in New Mexico in het Magdalena Ridge Observatory. Hierbij werken een reeks telescopen samen om beelden af te leveren hoge resolutie.

Het opgevangen licht van elke telescoop wordt door een tunnel geleid en gebundeld, waarbij de lichtstralen over elkaar heen gelegd om interferentie te genereren die informatie bevat over het waargenomen astronomische object.

Uiteindelijk zal het netwerk uit 28 stations en 10 telescopen bestaan, die in elke wetenschappelijke configuratie kunnen worden verplaatst.

Met twee telescopen kan NMT nu beginnen met het genereren van interferentie tussen de lichtbundels van de twee telescopen en het waarnemen van de eerste interferometrische randen.