EVBox gebruikt Arena PLM als ondersteuning voor verdere groei

EVBox, met hoofdkantoor in Amsterdam en een technisch verkoopkantoor in Milton Keynes (VK), rekent sinds 2020 op Arena PLM van PTC om meer controle te krijgen over de productontwikkeling en de uitrol van nieuwe laadinnovaties te ondersteunen.

Trefwoorden: #EVBox, #laadpaal, #PTC, #software

Lees verder

Techniek

( Foto: PTC )

ENGINEERINGNET.BE - Deze beslissing bleek voor het technologiebedrijf verstandig op een moment dat de verkoop begon te versnellen, in lijn met de wereldwijde vraag naar elektrische mobiliteit en de infrastructuur die nodig is om deze te ondersteunen.

Hoewel een half miljoen laadstations al een indrukwekkend aantal is voor de eerste dertien jaar in hun bestaan, wil het bedrijf de productie nog verder opvoeren en tegen 2025 een miljoen elektrische laadstations leveren.

Steven Whitacre, Senior Programme Manager bij EVBox: "Voordat we Arena van PTC implementeerden, gebeurden veel ontwerp- en ontwikkelprocessen handmatig. Dat is niet ideaal voor een bedrijf dat zo snel groeit als het onze en met het aantal productintroducties dat aan de roadmap moest worden toegevoegd.”

Ze hadden nood aan een Product Lifecycle Management-systeem dat alle verschillende stuklijsten (BOM's) zou kunnen beheren en ze in realtime toegankelijk kon maken voor alle verschillende stakeholders, waar ook ter wereld. Zo kwam EVBox uit bij Arena PLM.

Hun nieuwe generatie laadoplossingen is ontworpen en gebouwd om te voldoen aan de verschillende behoeften van de samenleving, zowel voor het laden van elektrische voertuigen op de werkplek, thuis als in grote stadscentra.