Kinderen maken kennis met STEM-onderwijs tijdens Little Innovators

Vandaag vond de twaalfde editie van Siemens Little Innovators plaats. Een 110-tal acht- tot twaalfjarige kinderen maakten via interactieve workshops kennis met technologie en wetenschap oftewel STEM.

Trefwoorden: #opleiding, #Siemens, #STEM, #techniek, #wetenschap, #workshop

Lees verder

Opleiding

( Foto: Siemens )

ENGINEERINGNET.BE - Op de Siemens-site in Huizingen konden de ‘Little Innovators’ kiezen tussen verschillende workshops van de Techniek- en WetenschapsAcademie van Hogeschool UCLL en Siemens.

Zo werd een verbluffend 3D-feest in VR georganiseerd, terwijl drones geprogrammeerd werden om een choreografie te dansen en een LEGO-robot breakdancete op zelfgemaakte muziek.

Een cupcakefabriek werd op een duurzame manier met zonne-energie via digital twins aangestuurd, en via AI werd verzekerd dat de juiste taartjes op het feest terecht kwamen. De weg naar het feest verliep veilig over het spoor of via elektrische wagens, geëlektrificeerd door onze Little Innovators.

Dit jaar waren namelijk niet enkel kinderen van medewerkers uitgenodigd, maar ook het 5e leerjaar van de Gemeentelijke Basisschool Huizingen kwam in contact met de boeiende wereld van STEM-onderwijs.