Winnaars Flanders International Business Awards bekend gemaakt

Tijdens een awardshow maakte FIT de winnaars bekend van de allereerste Flanders International Business Awards: Globachem - ‘Exporter of the Year 2023’, Plug Power - ’Foreign Investor of the Year 2023’ en Loop Earplugs - ‘Startup of the Year 2023’.

Trefwoorden: #award, #export, #FIT, #investeerder

Lees verder

Nieuws

( Foto: Flanders Investment & Trade )

ENGINEERINGNET.BE - Binnen de categorie van Startup of the Year 2023 gaf FIT een speciale beloning aan 3 'International High Potentials': Henchman, OTIV en B4Plastics.

Met deze wedstrijd bekroont FIT voor het eerst tegelijkertijd een exportbedrijf, een buitenlandse investeerder en een start-up die Vlaanderen doen schitteren tot ver buiten de grenzen.

Over de winnaars:

  • Exporter of the Year 2023: Globachem
    Dit familiebedrijf uit Sint-Truiden ontwikkelt, registreert en vermarkt gewasbeschermingsmiddelen. Zo wil het in eerste instantie bijdragen aan voldoende, veilig en duurzaam geteeld voedsel voor de stijgende wereldbevolking. Het is actief in 39 landen en richt zich vooral op grote landbouwlanden zoals Frankrijk, Duitsland, het VK, Polen en Brazilië.
  • Foreign Investor of the Year 2023: Plug Power
    Zij bouwen in de Port of Antwerp-Bruges een groenewaterstoffabriek. Die komt op de NextGen-site, een hotspot voor de circulaire econmie, en is de eerste investering van het Amerikaanse groenewaterstofbedrijf op Europese bodem. Het wordt bovendien de eerste hybride waterstoffabriek. Om waterstof (H2) vloeibaar te maken, heeft Plug Power een uiterst innovatieve technologie ontwikkeld.
  • Startup of the Year 2023: Loop Earplugs
    Het bedrijf werd opgericht door twee jeugdvrienden met tinnitus. De start-up uit Berchem hertekende in korte tijd zijn branche en maakte van zijn stijlvolle en altijd passende kwaliteitsoordoppen wereldwijd een gewild modeaccessoire. Het snelgroeiende team realiseert 98% van zijn omzet in zo’n 150 landen.

Klik hier voor meer informatie over deze awards.