Drone Dock belangrijk voor West-Vlaamse drone-industrie

POM West-Vlaanderen opende onlangs Drone Dock naast het Vlaams Luchtvaartopleidingscentrum (VLOC) in Oostende. Hogeschool Vives neemt de uitbating van dit nieuw innovatie- en democentrum voor drones voor zijn rekening.

Trefwoorden: #drone, #faciliteit, #POM, #test, #Vives, #West-Vlaanderen

Lees verder

Nieuws

( Foto: POM West-Vlaanderen )

ENGINEERINGNET.BE - Het kloppend hart van Drone Dock bestaat uit een ruime loods waarin drones kunnen rondvliegen.

Deze hoofdruimte zal gebruikt worden voor het sleutelen aan drones, technische demonstraties en als creatieve hub voor ontwikkeling van prototypes en dronetechnologie. Met Hogeschool Vives neemt POM West-Vlaanderen een logische partner met heel wat expertise in huis om de exploitatie van Drone Dock in goede banen te leiden.

Bedoeling is om het innovatie- en democentrum voor drones op korte termijn uit te rusten met geavanceerde testfaciliteiten. Binnenkort komt er een wind- en regensimulatie, waarmee realistische weercondities nagebootst worden zodat de prestaties van drones getest kunnen worden en geoptimaliseerd onder alle meteorologische omstandigheden.

Daarnaast wordt ook onderzoek gedaan naar alternatieve brandstoffen om meer groene en energie-efficiënte technologieën voor de drone-industrie te testen.