Landbouwbedrijf Mivor automatiseert en optimaliseert logistiek

De coöperatieve Mivor, die verse en ingeblikte groenten en fruit produceert en verkoopt, heeft CLS iMation gekozen om haar opslagprocessen te optimaliseren, automatiseren en te versnellen.

Trefwoorden: #automatiseren, #CLS, #landbouw, #optimaliseren, #versnellen

Lees verder

Techniek

( Foto: CLS iMation )

ENGINEERINGNET.BE - Tijdens de eerste ontwerpfase voor de nieuwe verpakkingsruimte moest Mivor een efficiënte oplossing vinden die het geautomatiseerde magazijn zou combineren met de loslijnen.

De coöperatie stond voor een grote uitdaging: het verpakken van 70 tot 80.000 ton appels per jaar voor nationale en internationale klanten in een ultramoderne faciliteit met een hoge mate van automatisering.

Tot nog toe moest een team van vorkheftruckchauffeurs zorgen voor de aanvoerfase en het beheer van het ophalen en afvoeren van de goederen. Dankzij de door CLS geïmplementeerde oplossingen, wordt deze taak door de Agilox-machines zelf uitgevoerd, waardoor de vorkheftruckchauffeur zich naar de uitgang kan positioneren en de afgewerkte en verpakte pallets kan hanteren.

Deze implementatie, die de magazijnen rechtstreeks koppelt aan het orderbeheer- en planningsprogramma, heeft de coöperatie in staat gesteld om alle magazijnprocessen te versnellen en te optimaliseren.

Hierdoor werden de horizontale verwerkingsbeperkingen verminderd en werden onderbrekingen van het productieproces voorkomen, terwijl de doorlooptijden en kosten geoptimaliseerd werden.