Abiss 2023: lijden industriële kmo’s echt aan het digitale complex?

Het wordt drummen op donderdag 5 oktober in Kortrijk Xpo. ABISS opent dan weer de deuren voor maximaal 1.200 bezoekers uit alle takken van de industrie.

Trefwoorden: #Abiss, #digitalisering, #vakbeurs

Lees verder

Beursnieuws

( Foto: Abiss )

ENGINEERIGNET.BE - Ze zijn allemaal dringend op zoek naar slimme en veilige oplossingen voor de geconnecteerde en geïntegreerde fabriek van morgen.
Drummen zegt u? Jawel want digitalisering is niet alleen meer weggelegd voor de industriële, digitale frontrunners. Ook het peloton aan kmo’s die de digitale kloof wil dichten zal present tekenen. Waar vele kleinere industriële maakbedrijven tot voor kort aan een chronisch digitaal complex leden, hebben ze dat idee-fixe, dat digitalisering enkel voor grote organisaties is, afgeschud. Wie nu nog net iets voor de bezemwagen laveert, komt serieus in de problemen. Flexibele en weerbare toeleveringsketens vereisen immers digitale en datagedreven processen.

Digitale, competitieve voorsprong
Waarom nu het moment is om te digitaliseren? Moore’s Law geldt niet alleen voor hardware maar even goed voor alle digitale technologie. Off-the-shelf software, visualisaties voor data, data-analyse, AI, IIoT … worden ook voor kleinschalige projecten best betaalbaar en schaalbaar om fabrieken slim en geconnecteerd te laten werken.

Dat geldt ook voor het binnenhalen van externe specialisten die hun kennis hebben kunnen opschalen. Daarnaast lonken managementstrategieën zoals quick respons, lean en OEE naar nieuwe digitale tools en skills. De competitieve voorsprong, het fijnere werk en het laatste vet op de OEE soep worden liefst minstens behouden of zelfs vergroot.

Evenwichtige mix
Deze ABISS brengt daarom weer een evenwichtige mix van Industry of Things, Intelligence of Things en Security of Things. En tegelijk een evenwichtige mix van kennisuitwisseling en netwerken. Meer dan 90 technologiepartners zullen effectief demonstreren wat de experten op het podium beweren. Hot items zijn uiteraard alle gevorderde AI-toepassingen in diverse industrieprocessen. Ook steeds actueler: het OT-veiligheidsthema, waar steeds meer tractie vanuit bezoekers en exposanten rond ontstaat. Het volledige programma vindt u op de website van ABISS.

ABISS Digital
ABISS geeft ook zelf het digitale voorbeeld. Via de app brengt ABISS Digital de digitale bezoeker in contact met de partners en experten. Een digital twin waarmee de thuisblijvers de sessies en demo’s live of uitgesteld kunnen volgen, interageren met partners en het beursaanbod ontdekken. Ook de fysieke bezoeker gebruikt de app als handige navigatie en meetingtool.

https://www.abissummit.be/nl/