Succesvolle lancering PROBA-V CubeSat Companion (PVCC) satelliet

De PROBA-V Cubesat Companion (PVCC) is een demonstratieproject van het Europees Ruimtevaartagentschap (ESA) om ruimtevaarttechnologie sneller en beter in te zetten om de toestand van onze aarde op te volgen. Dit project werd geïnitieerd door VITO.

Trefwoorden: #ESA, #lancering, #remote sensing, #satelliet, #VITO

Lees verder

Nieuws

( Foto: © 2023 ESA-CNES-Arianespace / Optique vidéo du CSG - S. Martin )

ENGINEERINGNET.BE - De gemaakte beelden zullen gebruikt worden om de toestand van onze aarde op te volgen en de impact van klimaatverandering te analyseren.

PVCC draagt bij aan de missie van ESA om onze planeet in synergie met de Sentinel-satellieten continu te monitoren. Zo kunnen we waardevolle ecosystemen in kaart brengen en beter inspelen op de gevolgen van klimaatverandering.

VITO Remote Sensing heeft meer dan 25 jaar ervaring in het verwerken van aardobservatiegegevens (satelliet-, lucht-, en dronebeelden) en het ontwikkelen van beeldverwerkingssystemen om de toestand van onze aarde op te volgen.

Terwijl initiatieven zoals SPOT-Vegetation en PROBA-V de weg hebben gebaand voor globale vegetatiemonitoring, is het nu tijd om deze ruimtetechnologie betaalbaarder en toegankelijker te maken. PVCC is even accuraat, maar goedkoper en eenvoudiger dan zijn voorganger.