iTraceiT maakt diamantpaspoort juridisch sluitend

De start-up heeft aan zijn traceeroplossing een laag toegevoegd die juridisch bewijs kan leveren in de rechtbank. Daarvoor sloot het een partnershap met Logion, een onafhankelijk internationaal blockchainnetwerk, beheerd door juridische specialisten.

Trefwoorden: #blockchain, #diamant, #iTraceiT, #paspoort, #QR, #start-up

Lees verder

Nieuws

( Foto: iTraceiT )

ENGINEERINGNET.BE - De G7 wil een importverbod van Russische diamanten in de Verenigde Staten, Canada, Japan, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Italië, en alle andere landen van de Europese Unie.

Daarvoor tekent het een traceerbaarheidsprotocol uit dat iedereen in de diamantsector zal moeten volgen vanaf volgend jaar. Dat systeem moet tegen dan juridisch sluitend zijn, zodat diamanthandelaars ook sancties kunnen verwachten als ze het invoerverbod niet naleven.

iTraceiT is het eerste bedrijf dat een dergelijke traceeroplossing op de markt brengt die aangepast is aan deze nieuwe realiteit, dankzij de samenwerking met het Brusselse blockchainnetwerk Logion.

De software van iTraceiT, in combinatie met de wettelijk geverifieerde certificaten van Logion, is niet alleen inzetbaar voor de diamantsector. De op Blockchain en QR-code gebaseerde technologie kan ook ingezet worden voor andere edelmetalen of in tal van andere sectoren.