H.Essers heeft Italiaans transportbedrijf overgenomen

Het Italiaanse transportbedrijf Romano Trasporti, zowel nationaal als internationaal actief, en uitgegroeid tot een referentie in de healthcaresector, werd overgenomen door logistiek dienstverlener H.Essers, dat hiermee zijn healthcare footprint vergroot.

Trefwoorden: #dienstverlener, #H.Essers, #healthcare, #logistiek, #overname, #transport

Lees verder

Nieuws

( Foto: Romano Trasporti )

ENGINEERINGNET.BE - Romano Trasporti is het bedrijf van de familie Romano en heeft zijn hoofdzetel in Nola, in de buurt van Napels.

Deze transporteur stelt zo’n 120 mensen te werk, waaronder 95 chauffeurs, en heeft een moderne vloot van 95 trucks, en 100 temperatuur gecontroleerde trailers. Het bedrijf verzorgt de nationale en internationale logistiek van verschillende toonaangevende spelers.

Christopher Van den Daele, COO H.Essers: “Met deze overname Trasporti, dat aanwezig is in Napels, Rome en Milaan, versterken we ons logistieke netwerk in het land en breiden we onze diensten voor healthcare klanten verder uit. De overname past ook in onze asset-based aanpak.”

Dankzij deze acquisitie wordt de expertise van een gerenommeerde speler in de healthcare verworven en kunnen ze hun klanten nog betere ondersteuning bieden bij het uitbouwen van hun Italiaanse activiteiten.

Joris Mertens, Business Unit Manager Healthcare Transport bij H.Essers. “Hun logistieke netwerk en transportactiviteiten vormen een aanvulling op de onze, met bijvoorbeeld ons crossdock in Milaan. Hun hoofdzetel bevindt zich ook vlak bij de treinterminal van Nola. Dat betekent dat we volop kunnen inzetten op onze synchromodale aanpak en de trein als alternatief voor wegvervoer.”