DEME scoort verschillende Aziatische baggercontracten

DEME heeft in India, de Malediven en Maleisië meerdere contracten voor baggerwerkzaamheden verworven. De totale waarde van deze contracten loopt in de miljoenen en bevestigt de sterke positie van het bedrijf in de regio, waar het al vele jaren actief is.

Trefwoorden: #baggeren, #contract, #DEME, #haven, #kanaal

Lees verder

Nieuws

( Foto: DEME )

ENGINEERINGNET.BE - In de haven van Kakinada in India, waar het bedrijf regelmatig baggerwerken heeft uitgevoerd, omvat de nieuw toegekende opdracht onder meer het verdiepen van de bestaande ligplaatsen, de draaicirkel en het binnen- en toegangskanaal tot een diepte van 18 meter.

Deze werkzaamheden starten in het eerste kwartaal van 2024 met de inzet van hopperzuigers. Ze duren tot de tweede helft van 2024.

In opdracht van de Jawaharlal Nehru Port Trust (JNPT) in Mumbai, de belangrijkste containeroverslaghaven in India, zal het bedrijf onderhoudsbaggerwerken uitvoeren in het belangrijkste toegangskanaal en de haven van Jawaharlal Nehru.

In Goa werd een eerste onderhoudsbaggercampagne in de haven van Mormugao succesvol afgerond. De campagne is onderdeel van een contract dat tot 2026 loopt.

In de Malediven zullen baggerwerkzaamheden worden uitgevoerd voor twee resorts gelegen aan het Ranfaru-rif en de Vaavedhdhifaru-lagune. De werken starten in het vierde kwartaal van 2023 en lopen verder in de eerste helft van 2024.

In de haven van Samalaju in Maleisië zal DEME onderhoudsbaggerwerken uitvoeren in het toegangskanaal.