Flanders Make opent nieuw toptechnologisch centrum

Vandaag opende Flanders Make in Kortrijk zijn derde centrum voor technologisch onderzoek en innovatie voor de maakindustrie. Hier kunnen bedrijven de nieuwste technologieën en productiemethodes uittesten en worden ze begeleid.

Trefwoorden: #digitale transformatie, #Flanders Make, #maakindustrie, #technologie

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE - Bij Flanders Make werken meer dan 850 onderzoekers samen met uiteenlopende bedrijven aan zo’n 1.200 product- en productie innovatietrajecten per jaar.

In de nieuwe Kortrijkse vestiging krijgen bedrijven ondersteuning in de noodzakelijke omschakeling naar slimme, duurzame productie, met focus op kleine series en hoge productmix.

Flanders Make neemt de rol van katalysator op, en helpt bedrijven om voluit in te zetten op digitalisering en op de duurzame transitie. De evolutie naar Industrie 5.0 combineert verdere digitalisering met op artificiële intelligentie gebaseerde technologieën met specifieke ondersteuning voor de operator, die centraal blijft staan in de productie.

Innovaties die Flanders Make ontwikkelt en toepast in voertuigen, machines en hun productieomgevingen vinden via de nieuwe site in Kortrijk ook hun weg naar andere sectoren, waaronder de voedings-, textiel- en farmaceutische industrie, de bouw- en landbouwsector en de logistiek.

Bedrijven krijgen er de kans om in reële omstandigheden de nieuwste productietechnologieën en -processen uit te testen. Zo kunnen ze toekomstgericht blijven investeren in hoogcompetitieve productie in eigen regio.

Een nog op te richten Flanders Make Academy zal bedrijven ook ondersteunen om hun medewerkers klaar te stomen voor de jobs van de toekomst.

Mensen blijven in de toekomst een centrale rol spelen op de werkvloer. Hierbij kunnen ze ondersteuning krijgen via digitale werkinstructies en robots die hen helpen bij zwaar en repetitief werk.