Dokus Mertens is nieuwe CEO van Siemens Healthineers BeLux

Siemens Healthineers heeft met Dokus Mertens een nieuwe CEO, die de rol overneemt van Carl Laurent, die na een lange en succesvolle loopbaan met pensioen gaat. Mertens legde een mooi traject af bij de specialist in medische beeldvorming en labdiagnostiek.

Trefwoorden: #AI, #beeldvorming, #CEO, #Siemens Healthineers

Lees verder

HR

( Foto: Siemens Healthineers )

ENGINEERINGNET.BE - Mertens ging aan de slag bij Siemens Healthineers in 2010 en bekleedde verschillende functies, van Product Sales Executive tot Global Service Business Manager Magnetic Resonance, een rol die hij meerdere jaren opnam vanuit het hoofdkwartier in Duitsland. Eerder dit jaar werd hij benoemd tot Head of Sales.

Vanaf 1 oktober nam hij de CEO-rol formeel over van Carl Laurent, die sinds 2018 aan het hoofd stond van Siemens Healthineers BeLux. Tot eind dit jaar volgt een overgangsperiode waarin Laurent zijn opvolger nog zal ondersteunen.

De nieuwe CEO is er van overtuigd dat er in de komende tien jaar een revolutie zal plaatsvinden die het ziekenhuismodel op zijn kop zal zetten. Zo zal met remote monitoring de zorg meer dan ooit naar de patiënt komen, terwijl de digitalisatie medisch onderzoek zal versnellen en de overheid zal helpen om het beleid te bepalen.

Automatische kwaliteitscontroles in labo’s en AI-detectie van onder meer longnodules, verhogen nu al de efficiëntie in ziekenhuizen en verlichten daarmee het personeelstekort.

Oplossingen als remote scanning zullen dan weer de samenwerking tussen ziekenhuizen en hun medische beeldvormers bevorderen.