• 30/05/2012
  • |     BB

Telus en Orange experimenteren met telegeneeskunde

Eerste pilot voor monitoring van patiënten met nierziekte laat positieve invloed zien op de kwaliteit van de zorg en de veiligheid van de patiënt.

Trefwoorden: #health, #healthcare, #medisch, #nierfalen, #orange, #telus

Lees verder

research

( Foto: Orange )

ENGINEERINGNET -- Telus Health Solutions en Orange hebben de handen ineen geslagen om technologie te ontwikkelen waarmee de gezondheidstoestand van patiënten met een chronische ziekte van op afstand kan worden gevolgd.

Beide bedrijven melden dat een proefopstelling positieve resultaten laat zien. Naar verluidt 'verbeterde zowel de tevredenheid onder de patiënten als de patiëntondersteuning'.

De test in kwestie werd opgezet in samenwerking met het Academisch Ziekenhuis in Grenoble, de Calydial-dialysecentra in Lyon en het AGDUC-gezondheidscentrum in Grenoble in Frankrijk.

Voor de pilot werden specifiek chronische nierpatiënten geselecteerd. De patiënten kregen een tabletcomputer met een verbinding en software waarmee hun vitale functies in de gaten werden gehouden. Ook konden ze hun medicatie en behandelprotocollen beheren en feedback geven aan het zorgteam.

Uit de eerste resultaten blijkt dat dit mogelijk ook voor andere chronische ziekten kan worden toegepast, aldus beide bedrijven in een persbericht.

Thierry Zylberberg, executive vice president van Orange Healthcare: "Telegeneeskunde kan de manier waarop we gebruik maken van gezondheidszorg compleet veranderen."


ACHTERGROND
Orange Healthcare werkt binnen de Orange-groep aan technologie voor professionals in de gezondheidszorg. Telus Health Solutions is een leverancier op het gebied van telegeneeskunde, elektronische gezondheidsdossiers, patiëntencontrole op afstand, mobiele thuiszorg en gemeenschapszorg, consumentengezondheid en beheer en verstrekking van geneesmiddelen. Het is onderdeel van het Canadese telecommunicatiebedrijf Telus, dat een omzet heeft van $10,5 miljard.