Vijf cargopartners vestigen zich in nieuwe gebouwen op Brussels Airport

Nippon Express, Deny Cargo, Hazgo, EV Cargo en DSV zijn al actief op de Brusselse luchthaven en willen hun activiteiten uitbreiden. Zij nemen in 2025 hun intrek in het herontwikkelde Brucargo Centraal.

Trefwoorden: #Brussels Airport, #cargo, #gebouw, #logisitiek, #partner

Lees verder

Nieuws

( Foto: © archipelago - Cordeel )

ENGINEERINGNET.BE - Brucargo Centraal ligt in het hart van de cargozone op Brussels Airport en omvat 83.500 m².

Er komen nieuwe gebouwen in deze zone waarbij modernisering, innovatie en duurzaamheid centraal staan. Totale kosten: 70 miljoen euro.

De herontwikkeling startte ruim een jaar geleden. Na de afbraak van verouderde gebouwen en wegenwerken, start nu de bouw met de plaatsing van de eerste funderingspalen voor de nieuwe gebouwen.

Er worden tegen 2025 drie ultramoderne magazijnen gebouwd, met een magazijnoppervlakte van 34.200 m², kantoorgebouwen en een personeelsparking.

Dit project wordt gerealiseerd in lijn met de duurzame ontwikkelingsstrategie van Brussels Airport die streeft naar netto nul CO2-uitstoot, met een BREEAM-Excellent certificering.

Het gebruik van de ruimte wordt geoptimaliseerd met een toename van de opslagcapaciteit met 30% en een toename van de groene zones met 20%.

De herontwikkeling creëert meer ruimte en efficiëntie voor voetgangers en fietsers, en een aangenamere werkomgeving. Daarnaast komt er ook de nodige laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen.

Deze vijf bedrijven nemen er hun intrek:

  1. Nippon Express: wereldwijd actief in de logistieke sector, en een cruciale schakel voor de handel tussen de EU en Japan. Gaat actief bijdragen aan het ecosysteem voor de gezondheidszorg op Brucargo.
  2. Hazgo is een centrale speler op vlak van afhandeling van gevaarlijke goederen, farmaceutische producten en oplossingen met droogijs.
  3. Deny Cargo is gespecialiseerd in goederenvervoer en richt zich op specifieke marktsegmenten, zoals bederfbare goederen, levende dieren en gevaarlijke materialen.
  4. EV Cargo is gespecialiseerd in het wereldwijd leveren van uitgebreide forwardingdiensten en supply chain-oplossingen. Het bedrijf richt zich op een nichemarkt door diensten aan te bieden voor onder meer inflight materialen en vliegtuigonderdelen.
  5. DSV Air & Sea Belgium biedt wereldwijd een waaier aan diensten in de luchtvrachtsector, waaronder transport, douaneafhandeling en opslag. Focus op de gezondheidssector, algemene vracht en vervoer van bederfbare goederen.