Fluxys, OGE en Wintershall Dea plannen CO2 corridor

De drie bedrijven plannen de aanleg van een grensoverschrijdende pijpleiding voor het transport van CO2 met als doel de “moeilijk te decarboniseren” industrieën in Duitsland verder koolstofvrij te maken.

Trefwoorden: #CO2, #Fluxys, #klimaat, #koolstof, #transport

Lees verder

Nieuws

( Foto: Fluxys )

ENGINEERINGNET.BE - Gedreven door een gemeenschappelijke visie op koolstofafvang, -transport en -opslag (CCS) hebben ze besloten om te gaan samenwerken aan het transport van CO2.

Dit zal lopen van het sterk geïndustrialiseerde Zuid-Duitsland naar de Belgische CO2-exporthubs die momenteel worden ontwikkeld. Het is de bedoeling dat de uitstoot wordt geëxporteerd voor veilige en permanente opslag in reservoirs in de Noordzee.

Fluxys en OGE zullen verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling van de nodige infrastructuur om de CO2 te transporteren via pijpleidingen in respectievelijk België en Duitsland, zodat de interoperabiliteit van een grensoverschrijdend systeem verzekerd is.

Wintershall Dea zal verantwoordelijk zijn voor het aansturen van de klantenbetrokkenheid in Zuid-Duitsland, om het netwerk adequaat te ontwerpen.