Matvision wint hoofdprijs in Europese innovatiewedstrijd

Op de EIT (Europees Instituut voor innovatie en technologie) Jumpstarter 2023 heeft de Belgische start-up Matvision, specialist in slimme sorteersystemen voor de recyclage-industrie, de hoofdprijs gewonnen in de categorie EIT Raw Materials.

Trefwoorden: #EIT, #innovatie, #Matvision, #recyclage, #sorteren, #start-up

Lees verder

Nieuws

( Foto: EIT Jumpstarter )

ENGINEERINGNET.BE - Meer dan honderd onderzoekers, professionals en start-ups bliezen onlangs verzamelen in het Griekse Athene voor de Grote Finale van EIT Jumpstarter 2023.

In totaal 52 teams van over heel Europa ​ presenteerden er hun ‘deep-tech’-innovaties in negen verschillende categorieën: digitaal, voeding, gezondheid, energie, productie, grondstoffen, stedelijke mobiliteit, New European Bauhaus en Rebuild Ukraine.

De enige Belgische winnaar was Matvision in de categorie ‘EIT Raw Materials’. Die categorie is gericht op het ondersteunen van nieuwe oplossingen op het gebied van onderzoek, mijnbouw en verwerking van grondstoffen, productie, recyclage en integratie in een circulaire economie.

Dankzij hun innovatieve technologie kunnen gebruikers afval sorteren met behulp van een mix van hoge snelheidssensoren, kunstmatige intelligentie (AI) en robotica.

Klik hier om alle winnaars uit alle categorieën te ontdekken.