Nederland en Zuid-Korea gaan samenwerken op gebied van halfgeleiders

De TU/e, ASML, ASM, de Korea Semiconductor Industry Association, het Korea Institute For Advancement of Technology en Brainport Development hebben een Support Letter getekend, gericht op het opzetten van een Winter Academy op gebied van halfgeleiders.

Trefwoorden: #ASML, #Brainport, #halfgeleider, #microchip, #samenwerking

Lees verder

Nieuws

( Foto: TU/e )

ENGINEERINGNET.BE - Daarnaast werd ook een Memorandum of Understanding tussen Zuid-Korea en Nederland ondertekent voor de uitwisseling van talent en kennis in de halfgeleidersector.

In de Support Letter leggen de betrokken partijen vast dat de pilot voor de samenwerking plaatsvindt in Brainport Eindhoven, middels een Winter Academy in februari.

Ook willen de partners gaan werken aan een structureel programma voor talentontwikkeling op het gebied van halfgeleiders.

Robert-Jan Smits, CvB-voorzitter van de TU/e: “De Brainportregio is er de ideale locatie voor, met zijn sterke semiconbedrijven en de sterke positie van de TU/e op gebied van semicon (halfgeleiders), met hightech-systems en photonics.”

Halfgeleiders zijn steeds belangrijker voor onze wereld. De EU, de VS, China, en ook Zuid-Korea en Nederland, zetten allemaal zwaar in op semicon.

Een van de belangrijkste voorwaarden hiervoor is het opleiden van talent, en dan vooral hoogopgeleide ingenieurs. Deze samenwerking zal daar een belangrijke bijdrage aan leveren.

De Winter Academy vindt plaats in de week van 19 februari, en is met een programma van wereldniveau gericht op toptalenten uit Zuid-Korea en Nederland. De organisatie is in handen van het High Tech Systems Center van de TU/e, in samenwerking met partners als ASML, ASM, IMEC en NXP.