Panasonic ontkracht veelvoorkomende mythes van 5G

Nu 5G de aandacht blijft trekken, wil Panasonic Toughbook het web van algemene mythes ontwarren en de waarheden te onthullen die bedrijven en industrieën in staat kunnen stellen om het volledige potentieel van deze baanbrekende technologie te benutten.

Trefwoorden: #5G, #mythe, #Panasonic

Lees verder

Columns

( Foto: Panasonic Toughbook )

ENGINEERINGNET.BE - Het begrijpen van deze mythes is cruciaal voor het bedrijfsleven om het volledige potentieel van 5G-technologie te ontsluiten, zodat ze weloverwogen beslissingen kunnen nemen en kunnen profiteren van de transformatieve voordelen die het met zich meebrengt.

Mythe 1: De 5G-toekomst is er al
In tegenstelling tot wat algemeen wordt gedacht, werkt 5G voor consumenten vaak op bestaande 4G-infrastructuur, bekend als 5G non-standalone (5GNSA). Het echte potentieel ligt in standalone (5GSA) architectuur en bedrijfsadoptie, die ongeëvenaarde latentie en prestaties biedt voor geavanceerde toepassingen.

Mythe 2: Alle 5G is gelijk
Niet alle 5G-netwerken zijn hetzelfde. Openbare, gesplitste en private 5G-netwerken bieden verschillende diensten. Terwijl openbare netwerken zich richten op standaarddiensten, bieden privénetwerken exclusieve, gelokaliseerde dekking met verbeterde beveiliging en prestaties op maat voor specifieke bedrijfsbehoeften.

Mythe 3: Iedereen heeft 5G nu nodig
Industrieën met een hoge mobiliteit en logistieke complexiteit, zoals luchthavens en productiebedrijven, hebben baat bij hogesnelheidsmobiliteit en realtime communicatie. Een grondige beoordeling van de zakelijke behoeften is echter cruciaal, want soms kan een betrouwbare Wi-Fi-verbinding al voldoende zijn.

Mythe 4: Groter is altijd beter
Het ontkrachten van de mythe dat grote antennes essentieel zijn voor effectieve 5G-dekking, betekent dat een netwerk van verbonden kleine antennes en cellen een efficiënter en consistenter netwerk kan leveren zonder de noodzaak van lelijke grote antennes.

Mythe 5: 5G werkt op één type frequentieband
Het is essentieel om de twee soorten 5G-frequentiebanden - Sub-6 en mmWave - te begrijpen. Terwijl Sub-6 een goede dekking en penetratie biedt, biedt mmWave hoge gegevensoverdrachtsnelheden. In Europa is Sub-6 overheersend, terwijl mmWave wordt getest in de VS.

Mythe 6: Voor het opzetten van een privaat 5G-netwerk zijn geen vergunningen nodig
Het opzetten van een privaat 5G-netwerk vereist een zorgvuldige afweging van aanvraagprocessen, papierwerk en naleving van lokale regelgeving. Elk land heeft zijn eigen licentievereisten, technische specificaties en specifieke beperkingen.

Mythe 7: Alle apparatuur kan verbinding maken
Om een privé 5G-netwerk te kunnen gebruiken, hebben apparaten een chip nodig die de gelicentieerde sub-6-band ondersteunt en een licentie voor de chip om 5GSA te ondersteunen.

Mythe 8: Het is nog te vroeg voor 5G-privénetwerken
Het omarmen van deze technologie kan zorgen voor verbeterde gegevensbeveiliging, lage latentie, hoge beschikbaarheid en meer maatwerk. Het samenvoegen van 5G en private netwerken biedt nieuwe manieren waarop we verbinden en communiceren.