• 01/06/2012

FascinatE demonstreert bouwblokken voor TV van de toekomst (+video)

Het Europese project FascinatE laat zien hoe toekomstige live TV eruit kan zien.

Trefwoorden: #fascinate, #streaming, #toekomst, #tv, #videoparonama

Lees verder

research

ENGINEERINGNET -- Tijdens een demonstratie voor de pers in Berlijn werden diverse elementen van de tv van de toekomst getoond: onder meer videoproductie in hoge resolutie, navigatie door een video panorama, over-the-top streaming en second-screen interactie.

Tegelijkertijd met de demonstratie vond de tweede test-opname plaats, dit keer de opname van een uniek dansproject onder regie van Compagnie Sasha Waltz & Guests, in samenwerking met het Berlijns Philharmonsich Orkest.

Projectpartner TNO liet haar ‘tiled streaming’ technologie laten zien. Deze technologie maakt het mogelijk om hoge-resolutie video naar verschillende apparaten te sturen, zoals smartphones, tablets en Connected TVs.

FascinatE is een EU FP7-project waarin 11 internationale partners een format-agnostische opname van live events voor ogen hebben, en bekijken welke vormen van interactie daarbij mogelijk zijn.

FascinatE en TNO wonnen eerder de Engineer Technology & Innovation Award 2011 in de categorie Consumer Products.

Later dit jaar zal TNO namens FascinatE aanwezig zijn op de AV Manifestatie 2012 (Hilversum, 27-28 juni) en op de NEM Summit 2012 (Istanbul, 15-18 oktober).


(KV) (foto TNO)

Video’s: http://www.fascinate-project.eu/index.php/gallery/videos