22 miljoen euro voor de boost duurzame plantaardige eiwitten

Het Gentse Protealis, spin-off van VIB en ILVO en innovatief bedrijf in veredeling van eiwithoudende peulgewassen, kondigt de afronding van zijn B-ronde financiering aan, die zal dienen voor zowel de verdere commerciële ontwikkeling en uitbreiding.

Trefwoorden: #financiering, #gewas, #ILVO, #plantaardig, #spin-off, #VIB

Lees verder

Nieuws

( Foto: Protealis )

ENGINEERINGNET.BE - Daarnaast zal deze nieuwe financiering ook leiden tot de groei van hun aanbod aan zaden van peulgewassen en ondersteunende technologieplatformen.

Deze omvatten hoogtechnologische innovaties, zoals het voorspellen van de opbrengst en kwaliteit van gewassen door een koppeling van genetische diagnostiek en artificiële intelligentie, die de introductie van nieuwe en betere rassen van eiwithoudende peulgewassen op de markt nog verder versnellen.

Protealis richt zich op baanbrekende duurzame oplossingen voor Europese boeren en speelt in op de groeiende vraag naar plantaardige eiwitbronnen.

De zaden en technologieplatformen voor zaadveredeling van het bedrijf verbeteren niet alleen de opbrengst en het eiwitniveau van gewassen, maar vermindert ook de ecologische impact van de landbouw.

Door zich te richten op lokaal aangepaste peulgewassen, die geen extra minerale stikstofmeststoffen nodig hebben, wil het bedrijf regionale voedselsystemen versterken en nieuwe kansen bieden aan boeren, terwijl het ook bijdraagt aan wereldwijde duurzaamheidsdoelen.