BASF ontwikkelt milieuvriendelijkere bestrijdingsmiddelen in indoor farm

Urban Crop Solutions (UCS), leverancier van geavanceerde verticale kweekoplossingen, heeft een samenwerking aangegaan met en een geavanceerde verticale binnenkweekinstallatie geleverd aan chemisch en agrochemisch bedrijf BASF.

Trefwoorden: #BASF, #bestrijding, #chemisch, #indoor farm, #landbouw, #Urban Crop

Lees verder

Techniek

( Foto: Urban Crop Solutions )

ENGINEERINGNET.BE - Deze installatie zal worden gebruikt voor de ontwikkeling van verschillende projecten met betrekking tot nieuwe agrarische oplossingen op een meer duurzame manier te versnellen.

De samenwerking voorziet ook in de ondersteuning van de plantenwetenschappelijke divisie van UCS aan het onderzoeksteam van BASF dat werkt aan de ontwikkeling van deze nieuwe producten.

De nieuwe installatie, geïnstalleerd in een Duitse vestiging, betekent een belangrijke vooruitgang in de landbouw- en chemische sector.

Het stelt het bedrijf in staat om onkruidsoorten te kweken voor wetenschappelijk onderzoek en de ontwikkeling van innovatieve oplossingen voor specifieke uitdagingen in de moderne landbouw.

UCS ontwierp, bouwde en implementeerde de installatie met behulp van geavanceerde verticale kweektechnologieën, waardoor een gecontroleerde en efficiënte omgeving werd gecreëerd voor het kweken en bestuderen van verschillende onkruidsoorten.