Racewagen Formula Electric Belgium rijdt zowel autonoom als met bestuurder

Formula Electric Belgium, het studententeam van KU Leuven en Thomas More, heeft zich met glans gekwalificeerd voor een van de 35 plaatsen voor Formula Student Germany (FSG), de grootste ingenieurscompetitie ter wereld.

Trefwoorden: #autonoom, #elektrisch, #ingenieur, #race, #student

Lees verder

Techniek

( Foto: Formula Electric Belgium )

ENGINEERINGNET.BE - Wat deze prestatie nog opmerkelijker maakt, is de introductie van hun baanbrekende “hybride” racewagen.

Deze wagen, de eerste in zijn soort in België, heeft de unieke mogelijkheid om zowel autonoom als met een bestuurder te racen. Waarmee het team niet alleen technologische vooruitgang heeft geboekt, maar ook een plek heeft veroverd in de hoogste rangen van de wereldwijde competitie.

Bovendien schrijven ze Belgische geschiedenis door de allereerste racewagen te ontwikkelen die autonoom zal racen op competitief niveau. Door gebruik te maken van geavanceerde sensoren zal de wagen in staat zijn om volledig autonoom een specifiek parcours af te leggen.

Rob Ulenaers, woordvoerder van Formula Electric Belgium: "We zijn samen met enkele van onze partners, TMC, Ford, Van Hool en Siemens vastbesloten om innovatie te stimuleren en te laten zien dat België een speler van wereldklasse is op het gebied van elektrische en autonome voertuigtechnologieën."

Het team kijkt uit naar de zomer waarin deelgenomen wordt aan drie formula student competities in Duitsland, Nederland en Tsjechië. Daar gaan ze de strijd aan met enkele van 's werelds meest belovende ingenieursstudenten.

Op de foto: hun voertuig uit 2023, de nieuwe racewagen wordt pas in mei officieel voorgesteld.