• 05/06/2012
  • |     BB

Recordaantal Belgische contracten voor Spelen in Londen

Nooit eerder sleepten Belgische bedrijven zoveel contracten voor Olympische Spelen in de wacht. Dat zegt de Belgian Sports Technology Club.

Trefwoorden: #Agoria, #Belgian Sports Technology Club, #Olympische Spelen

Lees verder

b2b

( Foto: EVS )

ENGINEERINGNET.BE -- ‘25 Belgische bedrijven zijn als toeleverancier betrokken bij de organisatie van de Olympische Spelen in Londen. Samen hebben deze contracten een waarde van ongeveer 280 miljoen euro’. Dat werd bekendgemaakt op een receptie van de Britse ambassade in Brussel ter gelegenheid van het diamanten jubileum van Queen Elisabeth.

Anders dan vorige keren, hadden de Belgische bedrijven verkozen om samen naar de organisatoren te stappen, eerder dan elk apart hun dossiers proberen te verkopen. Die keuze blijkt nu dus succesvol.

“De Olympische Spelen is als grootste sportevent in de wereld een prachtopportuniteit om internationaal verder door te breken. Ook zal dit voor verscheidene van onze bedrijven kansen bieden om de Britse markt te veroveren,” zegt Peter Demuynck, directeur International Business van BSTC, een initiatief van technologiefederatie Agoria en het BOIC.

Tijdens de Spelen zelf zal de BSTC een specifieke actie voeren om de Belgische fietsindustrie te promoten. Ook zullen er naar verluidt contacten worden gelegd met de organisatiecomités van de komende Olympische Spelen in Rio en die van WK en EK Voetbal in Rusland, Brazilië, Qatar en Frankrijk.