Nieuwe winterschool voor ‘chips van de toekomst’ in Eindhoven

Zestig getalenteerde studenten uit Zuid-Korea en Nederland nemen deel aan de eerste Eindhoven-South Korea Future Chips Academy, georganiseerd door de Nederlandse TU Eindhoven. Met onder meer ook imec.

Trefwoorden: #ASML, #chip, #halfgeleider, #imec, #school

Lees verder

Nieuws

( Foto: TU/e )

ENGINEERINGNET.BE - TU Eindhoven organiseert samen met partners ASML, ASM, imec en NXP de eerste Eindhoven-South Korea Future Chips Academy voor zestig toptalenten van drie Zuid-Koreaanse universiteiten, KAIST, SKKU, UNIST, en TU Eindhoven.

Het initiatief vindt plaats van maandag 19 februari tot en met vrijdag 23 februari. De studenten krijgen een vijfdaags onderwijsprogramma van wereldniveau voorgeschoteld op het gebied van halfgeleiders.

Ze bezoeken ook de geavanceerde faciliteiten bij ASML, imec, ASM en NXP in de Brainportregio, een van de meest relevante semicon-ecosystemen in de wereld.

De Eindhoven-South Korea Future Chips Academy is het eerste concrete initiatief dat voortkomt uit een recent opgezette samenwerking tussen Nederland en Zuid-Korea op het gebied van talent- en kennisuitwisseling in de halfgeleidersector.

Deze samenwerking onderstreept de prominente positie van TU Eindhoven in het internationale onderzoek naar halfgeleiders en toekomstige chips. De universiteit behoort tot de internationale top in onderzoek naar de ontwikkeling van nieuwe en geavanceerde apparatuur, innovatieve chiptechnologie en -ontwerp, processen en materialen.

ASML President en Chief Executive Officer Peter Wennink: “Al sinds de start van ASML veertig jaar geleden is onze relatie met de academische wereld sterk. Dat geldt ook voor onze banden met Korea. Met zijn sterke halfgeleiderindustrie is Korea belangrijk voor ASML. We gaan door met de groei van onze lokale organisatie in Korea en werken nauw samen met onze klanten.”

Stefan De Gendt, fellow en directeur academische relaties bij imec: “De wereldwijde behoefte aan talent vereist grensoverschrijdende samenwerkingen In de Eindhoven-South Korea Future Chips Academy werkt imec graag samen met TU Eindhoven, ASML, ASM en NXP om Nederlandse studenten van TU Eindhoven en Koreaanse studenten van SKKU, KAIST en UNIST kennis te laten maken met toonaangevende halfgeleider R&D en chipfabricageprocessen.”