E-commerce voor plaatbewerking loopt als een trein

Het is een trotse 247TailorSteel CEO die we aan de lijn kregen voor een interview. Met de opening van een eigen Belgische productiesite in Hooglede in september vorig jaar, schakelt het e-commerce bedrijf voor plaatbewerking weer een tandje hoger.

Trefwoorden: #innovatie, #plaatbewerking, #staal

Lees verder

Partner Info

( Foto: 247Tailorsteel )

ENGINEERINGNET.BE - “Alles draait volle bak”, vertelt Carl Berlo. “We lopen ondanks de moeilijke conjunctuur toch bijna 20% voor op vorig jaar. Er komen maandelijks meer dan 100 klanten bij. Ik ben dan ook ontzettend trots op wat we met het hele team realiseren.”

Wie wil weten hoe de toekomst van plaatbewerking eruit ziet, moet maar eens een kijkje gaan nemen in Hooglede. Binnenin het ultramoderne gebouw van 247TailorSteel dat boven de kleigrond uittorent, staat een state-of-the-art machinepark. Alles nagelnieuw, alles tot in de puntjes geautomatiseerd. Maar wat ook opvalt, het vakmanschap van de mannen achter die machines.

Berlo: “Evident was het allerminst om in West-Vlaanderen een 60-tal nieuwe medewerkers te vinden. Maar het is ons gelukt, iedereen heeft intern een opleiding genoten om het métier in de vingers te krijgen. Maar het belangrijkste nog misschien, is dat ze vandaag met trots bij ons aan de slag zijn. Dat maakt het verschil.”

Blijven doorontwikkelen
247TailorSteel zet zich met deze productiefaciliteit nog meer op de kaart bij Belgische klanten. “Dat is de manier waarop we elk land veroveren”, lacht Berlo. “Met ons concept hebben we goud in handen. Omdat we zo snel en kostenefficiënt werken.” In nog geen twee minuten krijgen klanten die de tekening van hun stukken inladen in de online software Sophia een offerte terug.

Door de intelligentie die erin zit, worden ook assemblages perfect ontvouwd en berekend. Het bedrijf spitst zich helemaal toe op snijden en plooien. Dankzij de doorgedreven automatisering, kan de klant 48 uur na zijn bestelling de stukken al in ontvangst nemen. “We blijven doorontwikkelen aan de voor- en achterkant om features toe te voegen die Sophia® nog beter en robuuster maken. Een voorwaarde om verder te groeien”, noemt Berlo het.

Volle bak gas
Wat de meerwaarde van een samenwerking met 247TailorSteel precies is voor industriële bedrijven dat legt Berlo samen met de rest van het Belgische team graag persoonlijk aan u uit.  De e-commerce specialist in plaatbewerking tekent present op D2M (27 en 28 maart) en op Advanced Manufacturing (14, 15 en 16 mei).

“Omdat we ons willen tonen aan klanten en aan potentiële klanten. Het zijn gesprekken waar we altijd weer uit leren hoe we onze diensten voor klanten nog kunnen verbeteren. De ambitie is er om dit jaar in België te verdubbelen qua omzet en productie-uren. En daar gaan we ook in slagen. In Hooglede wordt nu volle bak gas gegeven: er komen dit jaar nog mensen en machines bij. Ik kan alleen maar fier zijn op wat we hebben uitgebouwd”, besluit Berlo.

www.247tailorsteel.com