Volvo Cars in zee met Breathe voor betere laadprestaties

Volvo Cars investeert in Breathe Battery Technologies (Breathe) en krijgt zo als eerste constructeur toegang tot de nieuwste versie van de gepatenteerde, op algoritmes gebaseerde laadsoftware voor de nieuwe generatie volledig elektrische wagens.

Trefwoorden: #batterij, #elektrisch, #laadtijd, #laden, #rijbereik, #Volvo

Lees verder

Techniek

( Foto: Volvo Cars )

ENGINEERINGNET.BE - Door de Breathe-software te integreren in het eigen ontwikkelde batterijbeheerplatform, wordt de prestaties van de laadtechnologie geoptimaliseerd.

De nieuwe technologie wordt geïmplementeerd in hun nieuwe generatie volledig elektrische wagens en verwachten dat de laadtijd van 10 tot 80% batterijniveau met wel 30% zal kunnen dalen.

In tegenstelling tot de traditionele getrapte laadprocessen, die gebaseerd zijn op vooraf bepaalde regels, hanteert de software van Breathe een adaptieve laadmethode met een dynamisch batterijbeheer in real time, wat een substantieel kortere laadtijd oplevert.

De software stemt het laadproces met behulp van algoritmes af op de batterijstatus om een optimale rijervaring te bieden, het risico op lithium plating te vermijden en zo de prestaties en levensduur van de batterij te vrijwaren.