B4Plastics, Carpentier Hardwood Solutions en XEOS winnen VLAIO Awards

B4Plastics, Carpentier Hardwood Solutions en XEOS werden bekroond met een VLAIO Award tijdens het FTI-stadsfestival. Het Agentschap voor Innoveren & Ondernemen reikte de awards dit jaar voor de eerste keer uit en geeft innovatieve bedrijven zo een podium.

Trefwoorden: #award, #innovatie, #VLAIO

Lees verder

Nieuws

( Foto: VLAIO )

ENGINEERINGNET.BE - De winnaars zijn elk impactvol in hun eigen gebied: ecologisch, economisch en sociaal:

  1. B4Plastics daagt de plastiekindustrie uit met een duurzaam alternatief voor niet-afbreekbaar plastiek.
  2. Carpentier Hardwood Solutions verandert de spelregels in de houtbouw door een innovatieve productielijn voor houtbouw die volledig gedigitaliseerd is en aangestuurd wordt door een app.
  3. En XEOS gooit hoge ogen in de medische wereld met een PET-CT-scanner die in het operatiekwartier bevestigt of tumoren volledig verwijderd zijn en zo heroperaties vermijdt.

De awards zijn een kroon op het werk van de bedrijven. Mark Andries, juryvoorzitter, administrateur-generaal van VLAIO en overheidsmanager van het jaar 2023: “Deze bedrijven bieden een innovatieve oplossing die rechtstreeks impact heeft op verschillende maatschappelijke uitdagingen. Uitdagingen waarmee de klassieke industrie blijft worstelen. In het hele ontwikkelingstraject konden de ondernemers rekenen op steun en begeleiding van VLAIO. Dat geldt trouwens voor alle genomineerden.”

Met deze awards wil VLAIO innovatie in Vlaanderen in de kijker zetten, omdat nog te weinig mensen weten dat Vlaanderen tot de wereldtop behoort op vlak van innovatie dat cruciaal is om de concurrentie aan te gaan met buitenlandse concurrenten en om maatschappelijke uitdagingen het hoofd te bieden.