Korys neemt meerderheidsbelang in Virya Energy

Colruyt Group heeft 30% van zijn aandelen in Virya Energy verkocht aan Korys, dat hierdoor een participatie van 70% realiseert. Colruyt Group zelf behoudt na deze strategische transactie nog 30% van de aandelen.

Trefwoorden: #aandelen, #duurzaam, #investering, #overname, #waterstof, #windenergie

Lees verder

Nieuws

( Foto: Virya Energy )

ENGINEERINGNET.BE - Colruyt Group en Virya Energy zullen hun gedeelde knowhow en expertise blijven inzetten voor gezamenlijke initiatieven rond energietransitie, zoals de ambitie van de retailgroep om tegen 2035 al het goederentransport zero-emissie te organiseren.

Door dit meerderheidsaandeel te verwerven en de opbrengst van de verkoop van Parkwind te herinvesteren, kan Korys een voortrekkersrol blijven spelen op de markt van duurzame energie.

Virya Energy krijgt nu de kans om haar groeistrategie in gevestigde technologieën zoals wind- en zonne-energie voortzetten. Tegelijkertijd zullen ook middelen ingezet worden voor het onderzoek naar en de ontwikkeling van vooruitstrevende oplossingen zoals duurzame waterstof en e-mobility.

Beiden zullen, met hun gezamenlijke expertise en middelen, wereldwijd een sleutelrol spelen bij de ontwikkeling van en investeringen in energietransitie-infrastructuur en - technologie.