• 11/06/2012

Productieniveau bij Nordbord Genk terug normaal

Op maandagavond 28 mei 2012 brak brand uit in één van de silo’s van Norbord Genk. Na een week van opruim- en herstellingswerken zit de productie zich alweer op hetzelfde peil als voordien.

Trefwoorden: #brand, #Norbord, #productiehal, #silo

Lees verder

Nieuws

( Foto: Nordbord )

ENGINEERINGNET.BE -- Het waren de houtschilfers (falkes) in één van de silo’s die vuur hadden gevat en als gevolg daarvan ook de rubberen transportbanden naar en van diezelfde silo, alsook de belijmingstrommel.

Omwille van de moeilijke bereikbaarheid van de brandhaard, duurde het langer dan normaal alvorens de brandweer het vuur onder controle kreeg. Andere delen van het productieproces in het gebouw werden slechts voor een beperkt deel getroffen, voor deze delen was de brand snel onder controle en geblust.

De productie draait ondertussen weer op volle toeren. Een voldoende grote voorraad afgewerkte producten zorgde ervoor dat de toelevering van klanten op geen enkel moment werd onderbroken.

De slechtvalken die onlangs werden geboren, zitten nog steeds in hun nest bovenaan de Norbord-schouw. De jonge dieren verkeren in goede gezondheid en hebben gezien de ligging van hun nestkast weinig waargenomen van de brand binnen het gebouw.


(GL)