Slim sensorduo voor off-highway voertuigen

Met de N6 statische en N7 dynamische tilt sensoren introduceert elobau zijn nieuwe generatie tilt sensoren. Deze sensoren bieden bijzonder hoge precisie in veeleisende omgevingen.

Trefwoorden: #Elobau, #meting, #nauwkeurig, #sensor

Lees verder

Productnieuws

( Foto: Elobau )

ENGINEERINGNET.BE - De N6 statische tilt sensor maakt zeer nauwkeurige metingen mogelijk onder zware omgevingsomstandigheden, bij stilstaande voertuigen of bij langzame voertuigbewegingen.

Voor eenvoudige omschakeling is de sensor achterwaarts compatibel met de eerdere N3, N4 en N5 tilt sensoren. De N7 dynamische tilt sensor met sensor-fusiontechnologie heeft een gyroscoop geïntegreerd, die zelfs in dynamische toepassingen zeer nauwkeurige metingen mogelijk maakt.

Beide sensoren zijn geschikt voor gebruik in off-highway voertuigen, zoals landbouw- en bosbouwmachines, bouwmachines of industriële trucks.

Duurzaam ontwerp, flexibel gebruik
Deze sensoren zijn gebouwd om lang mee te gaan met IP67/IP6K9K bescherming (ISO 20653). De sensoren werken in een temperatuurbereik van -40° C tot +85° C en zijn schokbestendig tot 50 g.

Bij het ontwerp lag de nadruk vooral op de eenvoudige aanpasbaarheid van de metingen aan de specifieke toepassing. De sensoren kunnen worden geconfigureerd met verschillende aansluitingen - Deutsch DT06-8S, één M12 5-pins of twee M12 5-pins (CAN in/uit). Een netwerk van het CAN-signaal (daisy chain) is mogelijk in combinatie met de twee M12 5-pins stekkers en vereenvoudigt de kabelboom.

De N6 statische en N7 dynamische tilt sensoren zijn gebaseerd op MEMS-technologie en zijn ontworpen voor communicatie in een CAN-bus systeem met de CANopen en SAE J1939 protocollen, elk met of zonder relais-schakeluitgang. De N6 statisch biedt ook een analoog signaal met 4-20mA of 0,5-4,5V.

Unified Diagnostic Services (UDS ISO 14229) breidt de reeks functies uit met een diagnoseoptie en software-update. Dit maakt ongecompliceerde parameterupdates mogelijk en vereenvoudigt de productselectie.

De N6 statisch en N7 dynamisch kunnen ongeveer 30% sneller worden geïnstalleerd dan de meeste andere tilt sensoren dankzij de tweepuntsmontage met M6-schroeven. Er is alleen een plat, voldoende groot oppervlak nodig voor montage, er zijn geen verdere mechanische aanpassingen nodig. Door gebruik te maken van de geïntegreerde connectoren kunnen de sensoren eenvoudig worden aangepast aan bestaande kabelbomen.

Nauwkeurig, zelfs als het er hard aan toe gaat
De N7 dynamic wordt gebruikt wanneer voertuigen veelal worden onderworpen aan oneffen oppervlakken, trillingen en schokken. De ruwe data van de versnellingssensor en de gyroscoop worden gecombineerd met behulp van complexe sensorfusiealgoritmen (Kalman-filter).

Hierdoor levert de N7 dynamic ook tijdens het rijden stabielere en nauwkeurigere uitgangssignalen dan sensoren zonder sensorfusie.

Meer informatie over het bedrijf is te vinden op www.elobau.com

Bij de foto: de N6 statische tilt sensor is achterwaarts compatibel met de vorige N3, N4 en N5 sensoren van elobau en biedt extra functies. Met de Sensor-Fusiontechnologie stelt de N7 dynamic een nieuwe norm voor inclinatiemeting in off-road toepassingen.