Takeda huldigt nieuw Belgisch hoogwaardig magazijn in

Het bedrijf koos Lessines voor zijn centraal logistiek gebouw om de wereldwijde bevoorradingsactiviteiten te verbeteren. Het magazijn werd ontworpen om te functioneren met een netto-nuluitstoot van broeikasgassen.

Trefwoorden: #broeikas, #gas, #hernieuwbaar, #logistiek, #magazijn, #Takeda

Lees verder

Nieuws

( Foto: Takeda )

ENGINEERINGNET.BE - Het magazijn, ontworpen en gebouwd om te voldoen aan de hoogste milieunormen, optimaliseert het primaire energieverbruik en wordt aangedreven door 100% hernieuwbare energie.

Door de centralisatie van de opslag op de productiesite, wordt jaarlijks 330.000 km aan vrachtwagenritten vermeden. De totale koolstofvoetafdruk van de site wordt op die manier met tot 1.700 ton CO2 per jaar verminderd.

De totale oppervlakte beslaat 6.700 vierkante meter, wat overeenkomt met een opslagcapaciteit van bijna 12.000 palletten. Het magazijn is uitgerust met de nieuwste technologie en infrastructuur om een efficiënte opslag, behandeling en distributie van de producten te garanderen.

Het magazijn maakt deel uit van de Factory of the Future, en integreert geavanceerde automatisering en digitale technologieën, gebruikmakend van het private 5G-netwerk voor optimale connectiviteit.

Door gebruik te maken van autonome drone-inventaris, autonome mobiele robots (AMR's) en geavanceerde radiofrequentie-identificatie (RFID)-systemen voor verbeterde tracking en monitoring, zorgt Takeda voor een snelle en nauwkeurige afhandeling van de voorraad.

Geavanceerde apparatuur uitgerust met veiligheidsverbeteringen zoals antibotsingsdetectie zorgt voor een veilige werkomgeving en een beter welzijn.