• 11/06/2012

Touchscreen met fysieke knoppen (+video)

Het Amerikaanse Tactus Technology heeft op de SID Display Week 2012 in Boston een bijzonder touchscreen voor telefoons en tablets onthuld.

Trefwoorden: #Apple, #haptisch, #Tactile Layer, #touchscreen

Lees verder

Techniek

ENGINEERINGNET -- Er werden een aantal toepassingen getoond van een Tactile Layer component, waarbij een haptische gebruikersinterface met fysieke knoppen of andere vormen uit een touchscreen kan oprijzen.

Sinds Apple begin 2007 zijn iPhone onthulde lijkt de wereld haast verdeeld in twee kampen. Aan de ene zijde de voorstanders van touchscreentechnologie en aan de andere zijde de mensen die een fysiek toetsenbord missen.

De Tactile Layer is 's werelds eerste vervormbare tactiele oppervlak, waarop dynamische fysieke knoppen kunnen verschijnen die gebruikers echt kunnen zien en voelen.

Dit bedrijf gebruikt innovatieve microvloeistoftechnologie om knoppen vanuit het touchscreen te laten opdoemen. Zodra de tactiele feedback niet meer nodig zijn maakt de laag zichzelf weer vlak en zijn de knoppen weer spoorloos verdwenen.

Het is een geheel vlak, transparant oppervlak wat een bestaand touchscreen niet dikker maakt. Dit omdat deze laag een vervanger is voor een laag die nu al in touchscreens aanwezig is.

Met deze techniek kunnen fabrikanten apparaten ontwerpen met een geheel nieuwe dimensie in ergonomische mogelijkheden.


(bron en foto: Aandrijven en Besturen)

Video: