Archigas wint Hermes Startup Award 2024

Dit jaar gaat de Hermes Startup Award naar Archigas, een jong bedrijf uit het Duitse Rüsselsheim, voor hun compacte, vochtbestendige sensor voor snelle, nauwkeurige en betrouwbare meting van het waterstofgehalte.

Trefwoorden: #award, #Hannover Messe, #Hermes, #sensor, #waterstof

Lees verder

Nieuws

( Foto: Deutsche Messe )

ENGINEERINGNET.BE - Hun sensorprincipe is gebaseerd op een geavanceerde thermische geleidbaarheidsmeetfunctie op een microchip en is ontwikkeld in samenwerking met de RheinMain University of Applied Sciences.

Met de ontwikkeling van deze sensor levert Archigas een waardevolle bijdrage aan het mogelijk maken van een veilige productie, opslag en gebruik van waterstof.

Prof. dr.-Ing. Holger Hanselka, voorzitter van de Fraunhofer Society en voorzitter van de Hermes Startup Award-jury: “Hun technologie valt op door zijn ultracompacte afmetingen, robuust ontwerp, snelle meetmogelijkheden en het brede scala aan mogelijke toepassingen waarvoor deze kan worden gebruikt.”

Met de Hermes Startup Award eert Deutsche Messe jaarlijks een bedrijf dat jonger is dan vijf jaar en wiens product of oplossing een bijzonder hoog niveau van technologische innovatie vertoont. De prijs wordt traditioneel uitgereikt tijdens de openingsceremonie van de Hannover Messe.