• 11/06/2012
  • |     BB

HR: wachten tot de witte raaf aan de deur klopt?

Beleidmakers en HR-professionals hebben mond vol van ‘War for talent’, maar 45% maakt zich geen zorgen over toekomst.

Trefwoorden: #jobs, #vacatures, #Witte raven

Lees verder

HR

( Foto: Festo )

ENGINEERINGNET.BE -- 'Slechts een kleine meerderheid van de Belgische bedrijven is zich bewust van de uitdagingen op de arbeidsmarkt'. Dit is een van de belangrijkste conclusies uit een recent onderzoek van Federgon, de federatie van de HR-dienstverleners.

Samen met andere sectorfederaties polste Federgon bij 1000 Belgische bedrijven naar hun instroom- en retentiebeleid. De resultaten waren ronduit verrassend.

Hoewel beleidsmakers en HR-professionals de mond vol hebben over de ‘War for talent’ blijkt dat 45% van de bedrijven zich nog geen zorgen maakt over de invulling van vacatures in de nabije toekomst.

“We stellen vast dat het HR-beleid in de meeste bedrijven weinig innovatief is en dat het vooral die bedrijven zijn die nu reeds hun HR-beleid sterk hebben aangepast, die ook van plan zijn om dit de volgende jaren te blijven doen”, legt Paul Verschueren, Directeur Research & Economic Affairs bij Federgon, uit.

Uit het onderzoek blijkt dat 54 % van de bevraagde bedrijven zelfs helemaal géén HR-functie heeft. In 35 % van de bedrijven is het HR-beleid nog eerder operationeel .
Wel is het zo dat bedrijven steeds meer in termen van competenties denken. In een aantal bedrijven is het HR-beleid in volle ontwikkeling. Toch blijft het HR-beleid van een groot deel van de bedrijven eerder traditioneel.

“Ondanks het feit dat bedrijven moeilijkheden hebben om competente kandidaten aan te werven, blijven ze wachten tot de witte raaf aan de deur komt kloppen”, besluit Paul Verschueren.