• 11/06/2012

Inalco bouwt 12 opslagtanks voor ITC Rubis Terminal in Antwerpen

Opdrachtgever ITC Rubis Terminal Antwerp wil capaciteit op termijn opdrijven tot half miljoen m³.

Trefwoorden: #Hertegonne, #inalco, #Rubis, #terminal, #Vergalle

Lees verder

b2b

( Foto: Inalco )

ENGINEERINGNET.BE -- Inalco in Lokeren, gespecialiseerd in de bouw van opslagtanks en sleutelklare projecten voor de opslag van vloeibare en bulkproducten, gaat op de Antwerpse linkeroever 12 opslagtanks met een totale capaciteit van 36.200m³ bouwen.

Opdrachtgever is ITC Rubis Terminal Antwerp, dat in de haven over een terminal van 100.000m³ beschikt voor de opslag en verhandeling van een brede waaier van vloeibare chemicaliën, gassen en olieproducten en zijn capaciteit op termijn tot 500.000m³ wil uitbreiden.

Mario Hertegonne, CEO van Inalco: “Met deze nieuwe klant kunnen we onze marktleiderspositie in België voor de opslag van vloeibare producten verder versterken en krijgen we opnieuw toegang tot een netwerk van wereldspelers om onze ambitie tot verdere internationale groei waar te maken.”


(bron: Agoria)

ACHTERGROND
Inalco maakt deel uit van de Vergalle-groep, die actief is in de metaalverwerking en in 2011 een totale omzet van meer dan 175 miljoen euro realiseerde. Het Lokerse bedrijf is ISO 9001-gecertificeerd en behaalde als eerste Belgische constructeur het VCA-Petrochemie 2008/05-certificaat.