Sentineo en Octave hergebruiken batterijen van elektrische voertuigen

Op zoek naar gespecialiseerde expertise in battery management system (BMS) elektronica voor een slimme energieoplossing, vond Octave een ideale partner in Sentineo. Er wordt een tweede leven aan batterijen van elektrische voertuigen gegeven.

Trefwoorden: #batterij, #elektrische voertuigen, #hergebruik, #management

Lees verder

Techniek

( Foto: Octave )

ENGINEERINGNET.BE - De samenwerking richtte zich op het gezamenlijk ontwikkelen van de Master BMS voor individuele battery racks van 121 kWh met second-life battery modules afkomstig uit de elektrische voertuigindustrie.

De expertise van Sentineo in het ontwerpen van aangepaste elektronische hardware gecombineerd met de kennis van Octave op het gebied van duurzame energieopslag resulteerde in een robuuste op maat gemaakte oplossing.

Het beheert effectief de werking van individuele energieopslag-racks, in lijn met markttrends die de circulaire economie en intelligent gedecentraliseerd energiebeheer bevorderen.

De ontwikkelde Master BMS maakt hergebruik mogelijk van de slave BMS'sen van de battery modules zoals gebruikt in de elektrische voertuigen.

Dankzij deze aangepaste oplossing kan nu een veiligere, betaalbaardere en duurzamere manier aangeboden worden om deze gebruikte battery modules optimaal te laten functioneren voor stationaire energieopslag.

Beide partners plannen alvast een vervolgproject.