Subsidie voor ‘Flanders container corridor’ voor stimulatie binnenvaart

De Vlaamse Regering zet in op meer containerbinnenvaart in Vlaanderen en met een subsidie voor de ‘Flanders container corridor’ willen ze het intermodaal aanbod van containertransport via binnenwateren tussen North Sea Port en Antwerpen verbeteren.

Trefwoorden: #binnenvaart, #haven, #logistiek, #North Sea Port, #transport

Lees verder

Nieuws

( Foto: North Sea Port )

ENGINEERINGNET.BE - In ‘Flanders Container Corridor’ werken Stukwerkers en Danser Benelux samen om de containerstromen in en rond de Gentse regio te bundelen

De deelnemende terminals zullen regelmatige binnenvaartdiensten opzetten tussen maritieme terminals en inlandterminals die langs dezelfde corridor gelegen zijn.

Kleinere volumes worden op één centrale plaats samengebracht om de containers te kunnen bundelen van en naar Port of Antwerp-Bruges.

De bedoeling is om de afhandeling van de containerbinnenvaart aan de maritieme kaaien betrouwbaarder te maken en de wachttijden in de haven te verminderen.

Een aantrekkelijker binnenvaartaanbod draagt bij aan een modal shift van wegvervoer naar binnenvaart.

De subsidie kadert binnen het Impulsprogramma binnenvaart waarmee de Vlaamse Regering de bereikbaarheid van de Vlaamse zeehavens wil verhogen en de druk op het wegennet verlichten. Het is een samenwerking tussen het Vlaamse Departement Mobiliteit en Openbare Werken (MOW), Port of Antwerp-Bruges, North Sea Port en Lantis (de bouwheer van de Oosterweelwerken rond Antwerpen).