Bio Inx en Readily3D gaan samenwerken aan volumetrisch bioprinten

Doel van de samenwerking tussen Bio Inx, bio-inkt technologieën, en Readily3D, ontwikkelaar van volumetrische 3D-printers met hoge resolutie, is om nieuwe biomaterialen voor volumetrisch 3D-bioprinten te introduceren.

Trefwoorden: #3D, #bioinkt, #Bio Inx, #gelatine, #printen

Lees verder

Techniek

( Foto: Bio Inx )

ENGINEERINGNET.BE - De eerste commercieel beschikbare bio-inkt is een geavanceerde, op gelatine methacrylamide (gel-MA) gebaseerde inkt, ontworpen met hoge reproduceerbaarheid en ongeëvenaarde prestaties in het achterhoofd.

Deze inkt, die steriel en gebruiksklaar wordt geleverd, vertegenwoordigt de eerste van een volumetrisch inktportfolio die een revolutie kan betekenen voor bioprinting.

Om de gebruikerservaring zo eenvoudig mogelijk te maken, gebruikt men het "plug&print" principe van Bio Inx, met geoptimaliseerde verwerkingsparameters die het bioprintproces stroomlijnen en onderzoekers een ongekend gebruiksgemak bieden.

Volumetrisch printen, een razendsnelle tomografische printtechnologie, laat toe om structuren binnen enkele seconden te printen en opent zo een nieuw tijdperk van mogelijkheden voor klinische toepassingen.

Deze samenwerking belooft het veld van bioprinten vooruit te stuwen en onderzoekers en clinici baanbrekende oplossingen te bieden om de uitdagingen van moderne gezondheidszorg en regeneratieve geneeskunde aan te pakken.